Ülkemizin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları ve özel sektör firmalarında on bilerce teknisyen personeli bulunmaktadır. Teknisyen olabilmek için adayların meslek liselerini bitirmeleri gerekmektedir. Halk arasında teknisyenler'in ön lisans mezunu olduğu düşünülüyor fakat teknisyenler meslek lisesi çıkışlı adaylara denilmektedir.

Her hangi bir meslek lisesinin (anadolu ya da mesleki) bölümleri bitiren teknisyen personelleri Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek kamu kurumlarına atanmaya çalışmakta ya da özel sektör firmalarına girmektedir. Peki 2018 yılı teknisyen maaşlar ne kadar, teknisyenler 2018 yılında aylık ne kadar maaş alıyor? 

TEKNİSYEN MAAŞLARI NE KADAR?

Teknisyenler çalıştıkları kamu ve özel sektör kurumuna göre maaş almakta olup sizlere ortalama maaşlarını paylaşıyoruz. Buna göre kamu kurumları için teknisyenler ortalama 2 bin 700 lira civarında maaş almaktadır. Tabi bu maaş aile durumları, görev yapılan kurum, bulunduğu il ve kıdeme göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama 2 bin 700 liradan maaşların alındığı görülmektedir.

Peki özel sektör firmalarında teknisyenler ne kadar maaş alıyor? Özel sektör firmaları için teknisyenlerin bazılarının asgari ücret bin 600 liradan görev yaptığı öğrenildi. Ancak kendisini geliştiren teknisyenlerin pek çoğu 2 bin 500 liradan başlayan ve 3 bin liradan dahi daha fazla maaş alabildiği görülmektedir.