Ülkemizde bilindiği üzere her sene kamu ve özel sektörde istihdam etmekte olan personellerin maaşlarına zam yapılmaktadır. Buna göre 2018 yılında maaşlara ortalama yüzde 4 civarı zam yapıldı. Peki kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam etmekte olan hizmetli maaşları ne kadar oldu?

Kamu kurumlarında görev yapan hizmetli 2018 yılı maaşları ne kadar oldu? İşin Olsa ekibi olarak kamuda hizmetli olarak görev yapan veya kamu kurumlarında hizmetli olarak görev yapan kişilerin maaşları hakkında bilgi edinmek isteyenler için bu özel içeriği ürettik.

HİZMETLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

2017 yılına girilmesi ile yapılan zamlar ile hizmetli maaşları 2 bin 700 liraya yakın bir tutar olmuştu. İlgili tutar 2018 yılına girilmesinden sonra yüzde 4 civarı bir zam daha yapıldı ve maaşlar 3 bin liraya yaklaştı. Buna göre kamu kurumuna hizmetli olarak başlayan adayların maaşları ortalama 2 bin 950 liradan başlamaktadır.

Kamu kurumlarında hizmetli olarak istihdam etmekte olan personeller ortalama 2 bin 950 lira maaş ile işe başlamaktadır. Tabi bu tutara kişinin evli olup olmaması, çocuğunun olup olmaması ve görev yaptığı ile göre ek zamlarda yapılabilmektedir. Yine görev süresi eski olanlar daha yüksek maaş alabilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim