Ülkemizde her şehirde taksi bulunmaktadır. Taksilerin plakaları satın alınmakta ve taksiler ilgili duraklara yerleştikten sonra müşteri bulmaya çalışmaktadır. Taksi plakası alan kişilerin bir bölümü kendi taksilerini sürdüğü gibi yine bazı plaka sahipleri şoför tutmaktadır.

2017 yılında taksici maaşları ne kadar oldu? Bilindiği üzere şehirlere göre müşteri oranı değiştiği için taksici şoförlerinin aldığı maaşlar değişiklik göstermetedir. 2017 yılı taksici maaşları ne kadar.

TAKSİCİ MAAŞLARI

Taksici maaşları genel olarak ortaklık ile yürümektedir. Yani taksi plakası sahipleri şoförlerine yüzdelik bir ortaklık sunarak şoför tutmaktadır. Genel olarak bakıldığında ise taksi plakası sahipleri şoförlere yüzde 40 - yüzde 50 arası ücret verdiği görülmmektedir. Eğer taksi o ay 5 bin TL kazandıysa bu paranın 2 bin TL ile 2 bin 500 TL arası taksi şoförüne kalmaktadır.

Tabi şoförü maaşlı olarak tutan bazı plaka sahipleri de bulunmaktadır. Her ne kadar az da olsa bu kişiler ise asgari ücretten başlayan ücret vermektedir. Özellikle nüfusu küçük olan pek çok şehirde taksi plakası sahipleri asgari ücret bin 404 TL ücret vererek taksi şoförü tutmaktadır. Büyük şehirlerde ise müşteri daha çok olduğu için taksi şoförü genel olarak yollara çıkmakta ve müşteri aramaktadır. Şoförün daha çok müşteri bulması için taksi plakası sahipleri yüzde 40 - yüzde 50 ortaklık ile taksi şoförü tutabilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ