Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarında istihdam eden personellerin maaşlarına, memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maşalarına da Temmuz ayında zam yapılacaktır. Belirlenecek olan zam oranları 3 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak.

Kamu kurumlarında bilindiği üzere çok sayıda avukat personeli istihdam etmektedir. Peki 2017 yılı Temmuz zamlı olarak avukat personellerinin maaşları ne kadar olacak?

AVUKAT MAAŞI NE KADAR

Kamu kurumlarında görev yapmakta olan avukatlar şu anda ortalama 3 bin 700 TL civarı bir maaş almaktadır. Bu tutar avukatın görev yaptığı kurum, görev yaptığı il ve kurumunda ki pozisyonuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Temmuz ayında gelecek olan zamda hesaba katılırsa kamu kurumlarında istihdam eden avukatları 4 bin 63 TL maaş alacağı ön görülmektedir. Tabi gelecek olan zam yüzdesine göre maaş tutarında değişiklik olabilir ancak ortalama 4 bin 50 - 4 bin 100 lira arasında avukatların Temmuz zammı ile maaş alacakları düşünülmektedir.

ÖZEL SEKTÖR AVUKAT

Özel sektörde faaliyetlerini sürdüren pek çok kurum avukat personeli çalıştırmaktadır. Peki özel sektörde avukatlar ne kadar maaş almaktadır. Hukuk Fakültesini bitirerek avukat olarak göreve başlayanların genel olarak 3 bin TL maaş aldığı görülmektedir. Ancak kuruluşa göre maaşlar değişecek için avukatlar 10 bin TL'ye kadar aldığı maaş tutarında değişiklik olabilmektedir. Bu maaş farklılıkları şirketlere göre değişmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim