Ülkemizde kredi kartı düzenlemeleri Bankacılık yasası ve Kredi kartı yasası ile belirlenmiştir. Son dönemlerde ülkemizde kredi kartı kullanımında çok büyük bir artış yaşanıyor. Kredi kartı kullanımı bir yandan bir ihtiyaçken diğer yandan da büyük sıkıntılara neden olmaktadır. Yapılan düzenlemelerle birlikte ülkemizde geçmişe dönük 10 yıllık bir süreçle ilgili olarak, kredi kartı aidatları ile ilgili ödemeleri geri almamız mümkündür.

Kredi Kartı Aidatı Hakkında Herşey

Kredi kartı aidatlarında çeşitli bankalara göre, bankaların belirledikleri şartlara göre farklılıklar vardır. Gösterilen bu davranışlarda müşterilerin bankalarla olan ilişkileri dahi çok önemlidir. İlla yasa ve hukuk çerçevesinde değil, birebir bazen alındığı, bazen farklı alındığı ortaya çıkmaktadır. Bu kesinlikle sabit bir uygulamadan ziyade duruma göre farklılık gösteren bir mevzudur. Kredi kartı ile ilgili olarak uygulanan geri ödemeler aynı zamanda hesaplarla ilgili ve banka hesapları için de uygulanmaktadır. Vatandaşlar yasal haklarını kullanmak isterlerse süresi içerisinde başvurarak paralarını geri alabilirler.

Kredi kartı aidatının geri alınmasıyla ilgili olarak vatandaşların yapması gereken parasal sınırın altında ise eğer, Türketici hakem heyetine bir dilekçe ile yasal olarak başvurusunu yaptıkları zaman bu kurul kesinlikle zaten uzman kişilerden oluşmaktadır. Vatandaşla ilgili olan incelemesini yapıp talebi ile ilgili olan kararını verecektir.

Parasal sınırın üstünde kalan taleplerle ilgili olarak vatandaşlarımızın mahkemeye kesinlikle aidatları gösteren belgeleri sunmaları gerekir. Bu belgelerle birlikte başvurarak bir dava açması gerekir. Aynı zamanda Tüketici Mahkemesinde diğer mahkemelerden farklı olarak harçları eskilere göre çok daha düşüktür. Dolayısıyla insanların masraf konusunda tereddüt etmelerine gerek yoktur. Gerçekten cüzi miktarlara bu haklarını talep etme şansları vardır. Bu da Tüketici Mahkemesinin tamamen ruhuyla kuruluşuyla alakalı bir husustur. Dolayısıyla vatandaşlar bu iki yoldan birini hangisi uygunsa girerek haklarını talep ederler. Tabii ki mahkeme kararları bağımsızdır. Verecekleri karar aleyhlerine de olabilir. Eğer ki aleyhlerinde olması durumunda da Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunabilirler.