2019 KPSS/1 dönemine ait tercih kılavuzunun da yayınlanması ile birlikte birçok adayın da tercih heyecanı başlamış oldu. Dün itibari ile ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre birçok kamu kurum ve kuruluşu kamu personeli alımı gerçekleştirecek olup bu alımları gerçekleştirecek olan iki kurum da Karayolları Genel MüdürlüğüveTürkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’dür. İlgili iki kamu kurumu tarafından toplamda 8 kişi kamuda istihdam edilecek olup bu kurumların talep ettiği pozisyonlar ise şunlardır:

  • T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve avukat alımı gerçekleştirirken,
  • Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü de lisans mezunu avukat, memur, mühendis alımı gerçekleştirecektir.

Alımlarda iki kurum tarafından adaylardan farklı şartları sağlanması istemekle birlikte adayların hepsini kapsayan bir şart ise üniversitelerin ilgili kadrolara ait bölümlerinden mezun olma şartıdır. Buna göre adaylar 2019 KPSS/1 kılavuzunda yayınlanan nitelik kodları rehberine göre ilgili pozisyon için istenen özellikleri sağlayıp sağlamadığını kontrol etmelidir.

Toplamda 8 lisans mezunu adayı istihdam edecek olan bu iki kurum kapsamında başvuru yapacak olan adaylardan 30 kurum tercihi alınacaktır. Adayların 9 ile 18 Temmuz 2019 tarihleri arasında tercih yapmaları gerekmekte olup tercihler ÖSYM, aday işlemleri sayfasından gerçekleştirilecektir. İlgili tercih bedelini yatıran adayların tercihleri, ÖSYM tarafından alınacak ve ilerleyen tarihlerde sonuçlar açıklanacaktır.

Editör: TE Bilisim