Tayin Düşünenler Bunları Tercih Etmesin

Tayin Nedir?

Aynı kurum bünyesinde memurların yer değiştirmesine tayin denir. Tayin durumunda memurun çalıştığı kurum aynıdır ama il veya ilçe olarak farklıdır. Memurların tayin olabilmesi için öncelikle çalıştıkları kurumun tayin olmak istedikleri şehir ya da ilçede de teşkilatı olması gerekir. Eğer yoksa tayin olması mümkün değildir. Zaten bu durumlarda tayin olmadığı için dava açılmasının da bir yararı olmaz.

Atandıktan sonra eğitim, eş durumu ya da sağlık gibi nedenlerde tayin düşünen memur adaylarının 2015/1 tercihlerinde dikkat etmeleri gereken bazı noktalar vardır. Eğer tayin düşünüyorsanız bu kurumları tercih etmeyin;

- İl özel idareleri

- Belediyeler

- Üniversiteler

- GAP Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı

- Enstitüler

- Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu

- Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı

- Türkiye Lokomotif Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü

- Türkiye Taşkömürü Kurumu Gen Müd

- Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü

- Sayıştay Başkanlığı

- Kalkınma Bakanlığı

-MSB ANT Başkanlığı

- Devlet personel başkanlığı

- Türkiye Atom Enerjisi Kurumu

- Dışişleri bakanlığı

- ÇAYKUR

- Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı

- Atatürk Araştırma Merkezi

- YÖK Başkanlığı

Eğer bu saydığımız kurumlardan birine yerleşirseniz ve daha sonra tayin düşünceniz varda o kurumun başka yerde teşkilatı olmadığı için tayin hakkı olmaz. Yine de tercih yapabilirsiniz çünkü nakil ile başka kuruma geçmeniz mümkündür. ancak nakil için de aday memurluk statünüzün bitmesini beklemeniz gerekir. Ancak tayin için ise göreve başladığınızın ertesi günü bile kurum isterse başka bir şehirdeki teşkilatına tayininizi çıkarabilir.

Editör: TE Bilisim