2010 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme sınavı hakkında yankılar büyümeye devam ediyor. 2010 KPSS sınavının Eğitim Bilimleri sorularının çalınmasının öğrenilmesi ile adaylara tekrar Eğitim Bilimleri testi yapılmıştı. Puanların tekrar düzenlenmesi ile memurluğa yerleşen adaylar 6 yıldır görevlerinin başında. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan detaya göre aynı sınavın Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav sorularının da çalındığı ortaya çıktı. Peki bundan sonra ne olacak? Sınav iptal mi edilecek?

Soylu'dan Önemli Açıklama

Soruları çalınan 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında yapılan yorumlar artarak devam ederken konuya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu açıklık getirdi. Yapılan açıklama ile sınavda kopya çeken ve soruları çalanların teker teker tespit edilip haklarında soruşturma başlatılacağı ifade edildi. Peki sınvda soru çalmayanlar ve hakları ile memur olanlar ne olacak.

Süleyman Soylu bu konu hakkında da önemli açıklamalar yaparak soruları çalmayan ve şaibe'ye karışmayanlara hiçbir şeyin olmayacağını ancak bu süre zarfında çok dikkatli çalışma yapmaları gerektiğini ifade etti. 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavının iptal edilmesi düşünülmüyor ancak soruları çalanların tamamının tespit edilip memurluktan atılması bekleniyor. Bu sürenin ne kadar olacağı ve araştırmaların ne zaman başlayacağı konusunda her hangi bir açıklama yokken ilerleyen günlerde konu hakkında yeni açıklamaların gelmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim