Kamu kurum ve kuruluşlarına geçişin altın anahtarı olarak ifade edilebilecek sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 04 Kasım 2018 tarihinde Önlisans düzeyinden katılımcılarla gerçekleştirilecek. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren sınavda adaylar yüksek puan alabilmek ve memuriyet hayaline ilk adımı atabilmek amacıyla çok sayıda soruya doğru yanıtı vermek için ter dökecek. İlgili KPSS sürecinde biz de adaylarımıza yardımcı olmak ve faydalı şeyler aktarabilmek adına 2018 KPSS güncel bilgiler sorularını hazırlamış, bunları ulaştırmaya çalışmıştık. İlgili KPSS 2018 güncel bilgiler sorularına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

ÖSYM son dakika duyurusu gerçekleştirdi

Sınavın gerçekleştirilmesine çok az bir zaman kala ÖSYM tarafından bir duyuru gerçekleştirildi. Bu duyuruda adayların sınav merkezlerine vaktinden önce gitmeleri gerektiği vurgulanarak, sınav yerine yanlarında getirmek zorunda oldukları belgelere ya da muadillerine yer verildi. Bu belgelere göz atacak olursak:

Sınava giriş belgesi

T.C nüfus cüzdanı

Pasaport

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı

Mavi pembe kart

Adayların yanlarında kalem, kalemtraş ve silgi gibi malzemeleri getirmesine gerek yok

ÖSYM tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da sınava katılan adaylara, temel sınav malzemeleri verilecektir. Adayların yanlarında bu malzemeleri getirmelerine gerek olmadığı gibi, sınav alanına da alınmayacaktır. Adaylar yanlarında yalnızca şeffaf pet şişe içerisinde su getirmelerine imkan tanınacaktır. İlgili adaylara önemle duyrulur...

Editör: TE Bilisim