Polis Akademisinde 26. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'de polis eğitimleri başladı ve ilk yedek çağırmaları da dün itibari ile başladı. Yeni gelen bilgi ile toplam 720 kişinin daha eğitime çağrıldığı belirtildi yani yedeklerde olan 720. kişilere kadar sıra geldi ve bu adaylar da POMEM tarafından eğitimlere çağrıldı. Buna göre korona virüs tablosu dikkatli bir şekilde incelenmeye devam ederken bu gelen haber POMEM ilanı bekleyenleri sevindirdi ve yeni dönem POMEM polis alımını merak ile beklemeye başladı.

POMEM İlanı Ne Zaman Gelecek?

Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımında ilanlar bilindiği üzere normal şartlar da bu aylara kadar çoktan duyurulmuş oluyordu ancak bu sene pandemi süreci dolayısı ile pek çok ilan geciktirildi. Öyle ki Polis Akademelerinde ki korona virüs tabloları dikkatle inceleniyor ve öğrencilerin sağlıklarına bakılıyor. Şu ana kadar ekstra bir tablo ile karşılaşılmadı ve POMEM eğitimlerimde 720 kişi daha eğitime çağrıldı buda POMEM ilanında yeni dönem hazırlığına girildiğinin müjdesini verdi. Buna göre Kasım ayı sonu ile Aralık ayında toplu bir alım ilanı kurumlardan yayımlanabilir.

Şartlar Esnetilecek Mi?

POMEM ilanlarında lisans mezunlarından 60 ile üzeri, ön lisans mezunlarından ise 65 ile üzeri puan istenmekte olup toplam 100 bin civarı aday müracaat etmektedir. Buna göre bu sene ki lisans KPSS sonuçları açıklandı ve ön lisans KPSS sonuçları da 26 Kasımda duyurulacak olup KPSS şartlarının esnetilmesine yönelik adaylardan yoğun rağbetler gelmektedir.