ÖSYM tarafınca 2015/2 İçin KPSS Tercih Duyurusu

Kamu kurumlarına yerleştirilmek üzere adayların tercih yapması bekleniyor. 

Kamu Personel Seçme Sınavında hazırlanan KPSS-2015/2 tercih kılavuzunda lisans düzeyleri, ön lisans ve ortaöğretim olmak üzere farklı alanlarda tercih yapmak üzere kadrolar yer almaktadır. Bu tercih kılavuzuna belirtilen süre zarfı içinde ÖSYM'nin internet sitesi olan www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
KPSS'den yerleştirme için ihtiyacınız olan puan türleri KPSSP94 puan türü için ortaöğretim, KPSSP93 puan türü için ön lisans mezunları, KPSSP3 puan türü de lisans mezunları için geçerli olacaktır. 
Adaylar, 16-25 Kasım 2015 tarihlerinde( tercih süresi 25 Kasım 2015 günü saat 16.00'ya kadardır) ais.osym.gov.tr adresinden kendi TC kimlik numarası ile şifrelerini kullanarak başvurularını yapabileceklerdir. Site dışında gerek posta yoluyla olsun gerek elden gönderilen tercih listeleri kabul edilmeyecektir. Tercih için belirtilen süre uzatılmayacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların tercih kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Bu sınav için gerekli ücret ise 15,00 TL'dir. 26 Kasım 2015 mesai bitimine kadar ücretlerin yatırılması gerekmektedir. Kredi kartı ile yapılacak ödemeler için ise son tarih 26 Kasım 2015 saat 23.59' a kadardır. Ücretini belirli saatler içinde ödemeyenlerin tercihleri geçersiz sayılacaktır.

Editör: TE Bilisim