ÖSYM ölçme seçme ve yerleştirme merkezinde son dakika KPSS sonuçları açıklaması!

2020/1 KPSS tercih sonuçları açıklandı. Kamu kurumlarına ilk defa atanacak olan personeller için 23 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında alınan tercihlere yönelik olarak açıklanan kadrolara yerleştirme işlemleri tamamlandı. Aday yerleştirme sonuçlarını 13 Ağustos tarihinde saat 11.30 dan itibaren ÖSYM resmi internet sitesinden ÖSYM sonuç sorgulama ekranı olan  www.sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası adı şifresi ile birlikte öğrenebilecekler.

3 KONTENJAN BOŞ KALDI!

ÖSYM tarafından açıklanan sonuç duyurusuna göre orta öğretim bölümü mezunu 11 bin 878 kişi tercih yaptı ve 131 kontenjandan boş Kalan kontenjan olmadı. Önlisans bölümü 33137 tercih yaparak 912 kadrolu hepsi tamamen doldu. Lisans mezunu adaylar arasından 62531 tercih yapıldı ve 1539 kontenjandan 3 kişilik kadro boş kaldı. Toplamda 107 bin 546 kişi tercih yaptı.

LİSANS KPSS TERCİHİNDE EN DÜŞÜK PUAN;

Eğitim düzeyinde Lisans mezunu olan ve kpss tericihi yapan adayların en düşük atamaları belli oldu. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul ilinde, taşra teşkilatında 50,71012 puan ile atama olacak. Bayburt ilinde ise 51,68957 puan ile atama oldu. Kilis ve İstanbul illerinde ise 53 KPSS puanı ile tercih yapan adaylar atandılar.

ÖNLİSANS KPSS EN DÜŞÜK PUANLAR BELLİ OLDU;

2 yıllık meslek yüksek okulundan mezun olan adayların aldıkları 2018 KPSS puanları ndan tercih sonuçlarına göre en düşük puan 69 ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü İstanbul ilinde oldu. 71 puanla İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu memur kadrosunda 17 kişilik kontenjan ile de en yüksek 80 en düşük 71 puan ile atama gerçekleştirildi. Sosyal güvenlik kurumu Bursa 72 puan, Ağrı ili 73 puan olarak açıklandı.

LİSE MEZUNU EN DÜŞÜK MEMUR ALIMI KAÇ PUAN İLE OLDU?

En az lise mezunu olan adaylara yönelik olarak yapılan tercih sonuçlarında en düşük puanlar 69 ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne teknisyen kadrosunda oldu. En düşük 69,62826 ile atama gerçekleşti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin diğer teknisyen kadrosundaki atamada 69 puan ile atama gerçekleşti. Eskişehir Teknik Üniversitesi teknisyen kadrosu 70 puan Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliği Ankara teknisyen kadrosunda 72 puan. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar biriminde teknisyen kadrosuna 75 puan. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi hayvan bakıcısı kadrosunda 76 puan. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü sağlık memuru kadrosunda 77 puan. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Hatay ilinde 78 puanı ile atama yapılmıştır.

3 KADROYA TERCİH OLMADI;

Lisans mezunu adayların tercih yapmadığı kadro İspir Belediyesi Başkanlığı Erzurum ilinde 1 kişilik memur alımı kadrosu oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara memur kadrosunda tercih yapan olmadı. Niğde Ömer halisdemir Üniversitesi memur kadrosunda 1 kişilik kadroda hiç tercih yapan adayın olmadığı açıklanmıştır.

ÖSYM'nin 2020/1 tercih sonuçları en düşük ve en yüksek puanlar ile sayısal veriler açıklaması için TIKLAYIN

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim