Geçtiğimiz ay Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından duyurulan KPSS 2018/1 tercih kılavuzu için binlerce aday başvuru yapmıştı. Tercih işlemini yapan adaylar büyük merakla tercih sonuçlarını beklemekteydi ve ÖSYM tarafından bugün ( 13 Haziran 2018 ) tarihnde sonuçlar duyuruldu.

Söz konusu olan KPSS 2018/1 Tercih kılavuzuna Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar tercih yaptı. Buna göre adayların 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna bakıldı ve soonuçlar açıklandı. Ayrıca yapılan duyuruya göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tercih sonuçlarında Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için en düşük ve en yüksek KPSS puan durumunuda açıkladı. 

TERCİH SONUÇLARI:

Tercihler 26 Haziran 2018 tarihi ile 05 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alındı ve sonuçlar 13 Temmuz 2018 tarihinde açıkladı. Adaylar tercih sonuçlarına ÖSYM nin sitesi üzerinden bakabilirler. Ayrıca aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı sayesinde ise direk sonuç ekranına ulaşarak sonuçlarınıza T.C kimlik numarası ve Aday şifresi ile bakabilirsiniz.

ÖSYM'DEN GELEN DUYURU:

DUYURU
(13 Temmuz 2018)

KPSS 2018/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

KPSS 2018/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 13 Temmuz 2018 tarihinde saat 15.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Yerleştirme Sonuçları

Sayısal Bilgiler (Lise, Ön Lisans ve Lisans en düşük ve En yüksek puanlar)