Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre KPSS 2018/1 Tercih Kılavuzuna tercih yapan veya tercih yapacak adaylar için güncelleme yapıldı. Buna göre Tercih kılavunzdaki lisans mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadro ve pozisyonlarda yer alan 310524761 nitelik kodlu programında Devlet Persone lbaşkanlığı tarafından gelen yazı doğrultusunda güncelleme yapılmıştır.

Adaylar tercihlerine 26 Haziran 2018 tarihinde başlamışlardı ve en geç 04 temmuz 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmeketdir. Henüz tercih yapmamış olan adaylar için birkez daha bilgi verecek olursa, KPSS 2018/1 Tercih kılavuzuna başvuru yapacak adaylar 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lsie mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak zorundadırlar. Adaylar tercih işlemlerini T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile son tercih gününe kadar en geç 23:59 a kadar yapmaları gereklidir.

ÖSYM'DEN GELEN DUYURU:

26 Haziran 2018 tarihinde ÖSYM’nin  internet adresinden yayımlanan  2018/1 Tercih Kılavuzundaki TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlarda yer alan 310524761 kodlu programın Nitelik kodunda Devlet Personel Başkanlığı’ndan gelen yazı doğrultusunda güncelleme yapılmıştır.

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar, yeni haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır. Bu düzeltme nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Adayların tercihlerini yaparken Ek'te yer alan 28 Haziran 2018 tarihli KPSS 2018/1 Tercih Kılavuzu ve Tablolarını esas almaları gerekmektedir.

 Adayların bilgisine önemle duyurulur.

SONUÇLAR VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

ÖSYM 26 Haziran 2018 tarihine başlaayan tercih kılavuzu için güncelleme yaptı ve adaylara Mobil bildirim yolu ile ilettik. Eğer tekrar bir güncelelme yapılması durumunda bunu öğrenmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek öğrnebilirsiniz.

 İOS ( İphone ve İpad cihazlarına Buraya Tıklayarak

Android Cihazlar için Buraya Tıklayarak İndirebilirsiniz

YAYIMLANAN YENİ TERCİH KILAVUZLARI:

Genel Bilgiler

TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Özel Koşullar

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe

Editör: TE Bilisim