Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/2 merkezi yerleştirme atama tercihleri başlayacak. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile tercih kadroları duyurulmuştu. KPSS'ye giren 6 milyon adayın milyonlarcası tercih yapacak ve maratonun başlamasına sayılı saatler kaldı. 21 Aralık 2016 tarihi itibari ile adaylar açılmış olan kadrolara başvuru yapabilecek.

15 TL Onay Ücreti

Milyonlarca adayın tercih yapacağı merkezi yerleştirme atamalarında onay ücreti de bulunmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavına giren ve aldığı puan ile başvuru yapan adaylar kaydet seçeneği ile tercihleri kaydedebilir. Ancak tercihlerin sisteme ulaşması için 15 liralık onay ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Onay ücretini ödeyen adayların tercihleri sisteme kayıt olmakta ve kazanırlarsa yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

Başvuru yapacak olan adayların en çok dikkat etmeleri gerken konu ise nitelik kodlarıdır. Adaylar öncelikle sahip oldukları nitelik kodunu öğrenmesi gerekmektedir. Bunun için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin kullanabilecek olan adaylar nitelik kodlarına göre tercih yapabilir. Sınavdan yüksek puan alan adaylar dahi nitelik koduna uymayan bölümleri tercih edemezler. Tercih edip kazanmaları takdirde nitelik kodları uyuşmadığı için yerleştirme işlemleri yapılmaz bu yüzden nitelik kodu uymayan bölümler için adayların kesinlikle tercih yapmaması istenmektedir.

Editör: TE Bilisim