ÖSYM tarafından milyonlarca adayı ilgilendiren açıklama yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada 2018 KPSS Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans sınavlarına yönelik branş bazlı sıralamaların güncellendiği aktarıldı. Konuya ilişkin ÖSYM tarafından yapılan açıklamada branş bazlı sıralamaların, diğer adaylarla olan branş bazında karşılaştırmaya yapabilmek amacıyla oluşturulduğu ifade edilmektedir.

ÖSYM yayımladığı duyuruda " 2018 Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim)  katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile güncellenmiş branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir. " ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin brani bazlı sıralamaları

Öğretmenlerin sıralamaları, KPSS puan türleri üzerinden gerçekleştirildiğinden, bazı teknik hesaplamalar devreye girmektedir. Bu noktada teknik hesaplama konusunda daha detaylı bilgi almak isteyen öğretmenler, ÖSYM tarafından bağlantısı verilen ve detaylı olarak aktarılan branş bazlı sıralama hesaplamalarının teknik metnine aşağıda yer alacak bağlantı üzerinden erişim sağlayabilirler.

2019 YILI MEMUR ALIMLARI YAPILIYOR

2019 yılı memur personel alımları yürütülüyor. Bu personel alımları ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak Android ve iOS uygulama mağazalarından indirebilirsiniz. Uygulama mağazalarında yer alan uygulamalarımız, yüzbinlerce kişi tarafından indirilmiş ve kullanılır durumdadır. Siz de uygulamalarımızı indirerek, KPS ve memur alımları noktasındaki tüm gelişmelerden ilk siz haberdar olup, cep telefonlarınıza bildirim alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim