Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile yaptığı duyuru da Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans başvurularının başladığını duyurmuştu. Adaylar başvurularını yapmaya devam ederken KPSS ücretinin 60 lira olduğunu görerek ÖSYM'ye şikayetlerini iletmeye başladı.

Buna göre adaylar genel kültür / genel yetenek, eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan bilgisi testi için tüm oturumlara 60 lira ücret ödemektedir. Adayların tepkisini çeken bu ücretlerin ardından ÖSYM'den ücretleri düşürmesi talep edildi ve ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile ücretlerin düşürüleceği sinyalleri verildi.

ÜCRETLER DÜŞÜRÜLEBİLİR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS ücretleri hakkında adaylara duyuru yaptı. Bu duyuru özetlemek gerekirse şu an için ücretlerin düşürülmesi söz konusu değil ancak ücretlerin ÖABT sınavı ile düşürülmesi bekleniyor.

Ücretlerin ne kadar düşeceği de bilinmezken tekrar ücretlerin 50 liraya düşebileceği tahmin ediliyor. Ancak 50 lira ücrette adaylara fazla gelmektedir çünkü her oturum için aday 50 lira ödeme yapmaktadır.

ÜCRETLER NE ZAMAN DÜŞECEK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ücretlerin düşürüleceği sinyallerini resmi internet sitesi aracılığı ile verdi peki ücretler ne zaman düşecek. Buna göre KPSS alan bilgisi sınav başvurularının başlaması ile ücretlerin yeniden düzenleneceği ve bundan sonra ki ücretlerin de belirlenmiş olan ücret düzeyinde olacağı belirtildi.