Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir lise mezunu ve öğrencilerine B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı yapmaktadır. Bu sınavdan yüksek puan alan ve tercihlerde yerleşen adaylar memur olabilmektedir. Ekim ayında yapılması beklenen sınav ÖSYM'den yapılan açıklama ile 20 Kasım 2016 tarihine ertelenmişti. FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ve yerine çok sayıda memur alımı yapılacağı için bu sene ki sınava beklenenden daha fazla aday başvurdu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi pazar günü yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında duyuru yayımladı.

Özel Okullarda da Sınava Girilecek

Bu sene yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavına daha fazla memur alımı yapılacağı umutları ile beklenenden daha fazla aday başvuru yaptı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi konu hakkında açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sınava girilecek olan okul sayısının yetmediği için bazı adayların KPSS'ye özel okullarda da girileceğini duyurdu.

Aynı zamanda sınavda gözetmenlik yapan öğretmenlerin yapıp yapamayacağı hakkında incelemeler yapılırken bu sene yapılan tüm başvurular kabul edildi ve yetmeyen yerlerde Milli Eğitim Bakanlığında görevli öğretmenler zorunlu göre olarak KPSS sınavında gözetmenlik yapmak üzere görevlendirildi. Sınavda uyulması gereken konular hakkında detaylı açıklama yapılırken işitme ve görme engelliler içinde kural sayfası uyarlandı.

Editör: TE Bilisim