2 yıllık üniversite mezunları için yapılan KPSS ön lisans için resmi süreç başladı. Milyonlarca adayın iş bulmak ve kamuda istihdam edilmek üzere başvuru yaptığı KPSS ön lisans başvuru kılavuzu da yayınlandı. HES kodu gibi yeni sistemlerin geçerli olacağı yeni sınavda, adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına tüm detaylara hakim olarak eksiksiz bir şekilde işlemlerini tamamlası gerekiyor.

KPSS ön lisans başvuruları ne zaman sona erecek?

KPSS Ön lisans sınavı için açılan başvuru ekranı 2 Eylül'de kapatılacak. Bu nedenle adayların en geç 2 Eylül’e kadar işlemlerini yapması gerekiyor. Adayların sınav için ödemesi gereken ücret 80 TL. Adaylar başvurularını yaptıktan sonra ücretlerini ödeyebilecek. Ancak ödemelerde tarih en geç 3 Eylül. Sınav için ödeme ÖSYM internet sayfasında yer alan eişlemler sayfasından da yapılabilecek. Kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilecek bu ödemeler sayesinde vatandaşlar bankaya gitmeye gerek kalmadan ödemelerini gerçekleştirebilecek. İsteyen adaylar ise bankalardan TC kimlik numarası aracılığı ile ödeme yapabilecek.

Yapılacak başvurular ile birlikte başvuru yapan adaylar, 25 Ekim tarihinde KPSS ön lisans sınavında ter dökecek. Başvurular sadece online olarak yapılabileceği gibi mobil uygulama üzerinden de kayıt yaptırılabilecek. Ancak ÖSYM aday işlemleri sisteminde herhangi bir fotoğrafı olmayan adaylar, sınava online olarak başvuru yapamayacak. Bu durumda olan adayların başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden yapması gerekecek.

DHBT ne zaman yapılacak?

KPSS ön lisans ile birlikte bir diğer önemli sınav olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) de yapılacak. Bu sınav için tarih 27 Aralık olurken, Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak isteyen tüm adayların KPSS ön lisans için başvuru yapması gerekiyor. KPSS ön lisans sınavı sonrasında 27 Aralık’ta yapılacak ikinci sınav ile birlikte kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev alabilecek. Aksi halde herhangi bir hak tanınmayacak.