Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından daha önce açıklanan takvime göre 9 Temmuz tarihi itibari ile KPSS 2019/11 tercihleri alınmaya başlanacak.

ÖSYM aday İşlemleri sistemi üzerinden farklı eğitim düzeylerindeki kontenjanlar için başvuru yapılabilecek. Adaylar İşlemleri Sistemine giriş T.C. ile aday şifresi ile mümkün olacak. E-devlet üzerinden de ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak tercih bildirmek mümkün olacak.

KPSS puan sıralamasına göre atamalar gerçekleştirileceğinden kpss puan sıralamasında daha çok puanı olan adayların bir kadroya atanması şansı daha çok olacak. Tercih yapan adaylara herhangi bir mülakat sınavı yapılmayacak.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM üzerinden yapılabilecek olan başvurular için 20 Tl başvuru ücreti alınacak. Adayların tercih bildirmeleri ve tercih ücretlerini belirtilen şekilde ödemeleri halinde tercihleri geçerli sayılacak. Kredi kartı ile KPSS 2019/1 ödemesi yapacak olan adayların odeme.osym.gov.tr adresine giriş yapmaları. Sistem aktif olduğunda buradan başvuru ücretini ödemeleri mümkün olacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

09/07/2019 tarihinde başlanacak olan kpss memur alımı tercihlerinin 18/07/2019 tarihine kadar devam edeceği, ösym takviminde açıklanmıştı. Devlet Personel Başkanlığına daha önce kurumlar taleplerini bildiridi ve bu taleplere göre alınan izinler sonrası kadrolar oluşturuldu. kılavuzun açıklanması ile kurum ve kadrolardaki pozisyonlara 1. yerleştirme işlemleri başlayacak. 2019/2 tercihleri ise 5 Ağustos ile 18 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Başvurular nasıl yapılacak fotoğraflı anlatım için tıklayın

2019 kpss tercihleri için 2018/1 ve 2018/2 KPSS tercihlerine göre karşılaştırma için tıklayın