ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2018 KPSS Önlisans sınav giriş belgelesinin yayımlandığı aktarıldı. İlgili duyuru dahilinde yayımlanan kılavuzda sınava ilişkin temel kurallara değinildi. Bu temel kurallara göz atacak olursak; adayların sınav giriş belgelerini fotoğrafı gözükecek bir şekilde yanında bulundurması, sınav giriş belgesi üzerinde herhangi bir işaretleme, değiştirme yapılmaması, siyah beyaz veya renkli çıktı halinde alınması, sınav giriş merkezlerinde adayların en az 1 saat önceden bulunması gibi konulara değinildi.

Sınava katılmak için gerekli belgeler ve evraklar hakkında bilgilendirme

Adaylar sınav giriş belgelerinin yanı sıra onaylı T.C kimliklerini de yanında getirmek zorundadır. Kimlik ve sınav giriş belgesi dışında hiçbir araç ya da gereç sınav binalarına sokulmayacaktır. Adayların yanlarında kalem, kalemtraş, kağıt ya da silgi getirmelerine gerek bulunmamakla beraber tüm bunlar ÖSYM tarafından karşılanacaktır.

Sınava ehliyetle girilebilir mi?

Birçok kişi tarafından sorulan önemli sorulardan sınava ehliyetle girilebilecek mi soruna ilişkin de kılavuzda yapılan açıklamada " sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava girişiçin geçerli belgeler sayılmayacaktır. " ifadelerine yer verilmiş durumdadır. Tüm adaylarımızın dikkatine sunarız.
 

ÖSYM DUYURUSU

2018-KPSS Ön Lisans Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı

4 Kasım 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Ön Lisans adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Ekim 2018 tarihinde saat 16.45’den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

-  4 Kasım 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018 KPSS Ön Lisans için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
-  KKTC'de ise 28.10.2018 tarihinde saatlerin geri alınması nedeniyle Lefkoşa'da sınava girecek adaylar saat 09.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
-  Adaylar, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava kesinlikle alınmayacaktır.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adaylar yanlarında su şişesi getirebilir mi?

2018 KPSS Önlisans sınavına katılacak adaylar, yanlarında şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler. Üzerinde ambalajı olan ya da içerisindeki su görünmeyen pet şişelerin sınav salonlarına alınmayacağı açıkça belirtilmiştir. Bu bağlamda tüm adayların pet şişeleri üzerindeki etiketleri sökmelerini gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzun tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim