ÖSYM 2015/2 KPSS Tercih Kılavuzunda Değişiklik Yaptı
 
Dün ÖSYM tarafından açıklanan KPSS-2015/2 Tercih klavuzun dan sonra ÖSYM bugünde KPSS-2015/2 Tercih klavuzun da yapmış olduğu değişiklikler ile ilgili duyuru yaptı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şu açıklamalara yer verildi.
 
16 Kasım Pazartesi günü ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan KPSS-2015/2 tercih klavuzun da değişiklikler yapıldı. KPSS-2015/2 klavuzuyla tercih yapacak adayların dikkatine adı altında yapılan açıklamaya göre işte yapılan duyuru. ÖSYM'nin resmi sitesi http://www.osym.gov.tr üzerinden yapılan açıklamada KPSS-2015/2 Tercih Kılavuzu için 'Başvuru Özel Şartları' Bölümü'nde, bulunan Maliye Bakanlığınca yapılan düzenlemeler şu şekilde;
 
İlk defa kamuya atanacaklar için Maliye Bakanlığı, Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği'nin "Çalışma şartı" başlıklı 39'uncu maddesinde; "18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılan sınavlar veya benzeri sınavlar sonucunda söz konusu Yönetmeliğin 2'nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan (B) grubu kadrolara atananlar ile bu Yönetmeliğin 41'inci maddesi uyarınca Hazine Avukatı unvanına atananlar; atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen iki yıl görev yapmak zorundadırlar.
Bu sürenin hesabında izinli sürelerden yalnızca yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. Bu süreyi doldurmayanların kurum içi nakilleri yapılmaz." hükmü yer almakta olup, Maliye Bakanlığının B grubu kadrolarını tercih edecek adayların, atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen 2 yıl görev yapma zorunluluğunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ayrıca, 33429 DPB nolu kadroyu tercih edip atanan personel gece vardiyası çalışacaktır.
Tercihlerinizi yapmadan KPSS-2015/2 tercih klavuzun da yapılan yeni düzenlemeleri göz geçirmeyi unutmayın. Seçim yapacak adaylar KPSS-2015/2 tercih klavuzunu yeniden kontrol ederek dikkatli bir şekilde tercih yapmaları konusunda ÖSYM Başkanlığıca uyarıldı.
 

Editör: TE Bilisim