Lise ve dengi (ortaöğretim) mezunu olan adaylara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir olmak koşulu ile Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Bu sınava giren öğrenci sayısı fazla olmakla beraber kontenjanlar dolu olduğu için alımlar az yapılmaktadır. Başvurular ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapıldığı gibi, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçları da aynı site üzerinden paylaşılmaktadır.

Lise KPSS Başvuruları Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen lise ve dengi okul mezunlarının gireceği ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru tarihi 9 Ağustos 2016 ila 24 Ağustos 2016 arasında yapılacak. Bu tarihler arasında başvuru yapmayan adaylar sınava giremeyeceği gibi önümüzdeki 2 sene yani 2018 yılına kadar açılan memur kontenjanlarına başvuru yapamayacaktır. 2014 yılında KPSS'ye girmiş adaylar ise 2016 yılında yapılacak olan KPSS sınavına kadar tercih yapabilmektedir. Fakat yeni KPSS sınavının yapılması ile iki sene önceki KPSS puanları ile artık tercih yapılmayacak.

Sınav Ne Zaman?

Lise (Ortaöğretim) Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar 9 Ağustos 2016 ila 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin sitesi üzerinden başvurularını yapacak. Peki sınav tarihi ne zaman.
ÖSYM'den açıklanan takvimde yer alan bilgide Lise KPSS sınavının 22 Ekim 2016 - 23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacağı belirtilmekte olup önlisans ile ortaöğretim mezunlarının aynı gün sınava girmesinin önüne geçilecek

Editör: TE Bilisim