Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS B Grubu düzenlenmektedir. Çift yıllarda yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2018 yılında da yapılacak. Pei bu sene ortaöğretim (lise) KPSS sınavı ne zaman yapılacak, KPSS'ye başvurular hangi tarihte yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yayımlanan tarih hakkında bilgiyi sizlere açıklıyoruz.

KPSS SINAV ve BAŞVURU TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM lise ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'yi bu sene yapacak. Peki KPSS hangi tarihte yapılacak, KPSS başvuru tarihleri nedir? Buna göre lise mezunu ya da lise öğrencisi olup KPSS'ye girmek isteyen adayların 3 Temmuz 2018, 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir.

3 Temmuz - 19 Temmuz 2018 tarihinde KPSS başvurusunu yapıp onay ücretini ödeyen adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 7 Ekim 2018 tarihinde lise ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenleyecektir.

Editör: TE Bilisim