Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM iki senede bir olmak üzere lise yani ortaöğretim mezunlarına ya da öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemekte olup adaylar almış oldukları puanlar ile kamuya yerleşmeye çalışmaktadır. Peki 2020 ortaöğretim KPSS, lise KPSS ne zaman yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuruda lise, ortaöğretim KPSS tarihleri duyuruldu. İşte belirlenen o tarih.

LİSE KPSS 2020 TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan duyuruda lise, ortaöğretim 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'nin 22 Kasım 2020 tarihinde yapacağını duyurdu.

LİSE 2020 KPSS BAŞVURU TARİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM lise, ortaöğretim KPSS başvurularının 1 Ağustos 2020 ile 7 Eylül 2020 tarihleri arasında alınacağı belirtildi. Adayların bu tarihlerde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

SINAV TARİHİ ERTELENDİ

Corona virüsünün ülkemizde etkisini göstermesinden sonra bir çok sınav tarihinde değişikliğe gidildi. Değişiklik yapılan sınavlardan bir tanesi de ortaöğretim KPSS, lise KPSS olarak bilinmekte olup yeni yayımlanan duyuruda KPSS'nin 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacağı belirtildi.