Türkiye'nin 81 şehrinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile ortaöğretim yani lise mezunu ile lise öğrencileri için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlendi. Sınava milyonlarca öğrenci girdi. Peki sınav soruları zor muydu kolay mıydı, soruların genel değerlendirmesi nasıldır? Matematik, Türkçe, coğrafya, tarih, vatandaşlık, güncel bilgiler soruları nasıldı zor muydu?

ÖSYM tarafından KPSS lise sabah saat: 10.15'te başladı. 130 dakika süren sınav 12.25 itibari ile sona erdi. Peki sınav soruları adaylar tarafından nasıl bulundu? Zor muydu kolay mıydı?

Sınav Soruları Zor Muydu?

Şu an için sosyal medya üzerinden anlık gelen mesajlara göre Türkçe sınavının yine oldukça zor olduğu adayların uzun paragraflarda ve yabancı kelimelerde zorluk yaşadığı görüldü. Matematik'te uzun işlemlerin olmasından dolayı adaylar çok zaman aldığından şikayetçi olup yaş sorusuna yönelikte eleştiriler var.

Genel anlamda tarih ile coğrafya derslerine yönelik adaylar daha rahat bir sınav olduğunu belirtirken vatandaşlık ile güncel bilgiler kısmının diğer senelere göre daha zor olduğunu belirtmektedir. Sorular yeni nesil geldiğinden dolayı her sene zorlanması adaylar tarafından normal karşılanırken KPSS ortaöğretimde standart sapma ile ortalama da değişikliğin olacağı tahmin ediliyor.

Kadın-Erkek Soruları Değerlendirme Sayfası İçin Buraya Giriniz

KPSS Soru ve Cevapları Yayımlandı Mı?

Lise KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Editör: TE Bilisim