Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından üniversitelerin iki yıllık önlisans (meslekyüksek okulu) bölümlerinden mezun olan adaylar için iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı (B Grubu) düzenlenmektedir. Bu sınava giren adaylar yüksek puan almaya çalışmakta ve aldıkları puanlar ilede devlet dairelerine atanmaya çalışmaktadır. KPSS B Grubu sınavı sadece çift senelerde yapılır. En son sınav 2014 yılında yapılmıştı 2016 yılı da çift sene olduğu için bu senede sınav yapılacak. Peki başvurular ne zaman başlayacak? adaylar nasıl müracaat edecek.

Başvurular Ne Zaman

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yıllık takviminde her hangi bir değişiklik olmadı ancak sosyal medyada ve basında Kamu Personeli Seçme Sınavının başvuru tarihlerinin değiştiği söylentileri konuşulmaya başladı peki son açıklanan tarih nedir?

Başvuru tarihlerinde askeri darbe girişiminin ardından her hangi bir değişiklik olmadı yani adaylar 9 Ağustos 2016 tarihi ile 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavına müracaat edebilir. İlsteyenler ÖSYM'de bulunan profilleri ile internet üzerinden başvuru yapabileceği gibi isteyenler lise müdürlüklerine giderek Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurusunu yaptırabilir. ÖSYM profilleri olmayan adaylar ise lise müdürlüklerine giderek buradan kendi isimlerine profil açtırmaları ve başvurularını yapmaları gerekmektedir. Sınav başvuru tarihlerinde her hangi bir değişiklik olursa sizi konu hakkında bilgilendireceğiz.