Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi önlisans (Meslek Yüksekokulu) mezunu ve öğrencilerine özel iki senede bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sınava giren adaylar devlet memuru olabilmek için yüksek puan almaya çalışmakta ve Merkezi Atamalarda tercih yapmaktadır. Merkezi Atamalardan hariç KPSS'ye giren adaylar yıl içerisinde kurumların yayımlamış olduğu personel alım ilanlarına da başvuru yapabilmektedir. Çift senelerde düzenlenmekte olan B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı 2014 yılında düzenlenmiş ve bu sene de düzenlenecekti. Peki 2016 yılında yapılacak olan ve önlisans mezunu ile öğrencilerinin gireceği sınav ne zaman yapılacak?

2016 Önlisans KPSS Sınavı Ne Zaman?

2016 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından önlisans mezunu ve öğrencileri için düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 16 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak. Adayların sınava gireceği okullar geçtiğimiz günlerde belli oldu. 

Sınava nerede gireceğini öğrenmemiş olan adaylar ais.osym.gov.tr aracılığı ile hangi merkezde sınava gireceğini öğrenebilir. Söz konusu sınavın tamamlanması ile bir ay gibi bir süre sonucunda puanların açıklanması beklenmektedir. Aralık ayında ise 2016/2 Merkezi Yerleştirme Atamaları yapılacak ve Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar istedikleri kontenjan için tercih yapabilecek. Tercih yapacak adayların ücret ödeyip ödemeyecekleri ise bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim