Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir olmak üzere önlisans mezunu ya da öğrencilerine B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenleneyecek. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece çift senelerde yapılan KPSS sınavı bundan önce 2014, 2012, 2010 vb. yıllarında yapılmıştı. 2016'da çift sene olarak bilindiği için bu sene adaylar KPSS'ye çalıştı. Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı normalde bir hafta sonra yapılması bekleniyordu fakat ÖSYM ilginç bir karar alarak sınavı bir hafta erkene çekti. 16 Ekim 2016 tarihine çekilen KPSS sınavı ile adaylar büyük bir heyecan yaşadı.

Saat: 9.30'da KPSS Başlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi önlisans öğrencileri ve mezunlarına özel olarak yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavını 09.30 itibari ile başlayacak. Adaylar 16 Ekim 2016 Pazar günü saat: 09.30'da sınava başlayacak.

Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları sorulacak olan sınava eski dönemlere göre daha fazla kişi giriyor. Bilindiği gibi görevden atılan veya uzaklaştırılan yüz binlerce memur ile personel için hükümet alım yapacak. Bu alımlardan yararlanmak isteyen öğrenci ve mezunlar Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yüksek puan almaya gayret etmekte ve bu aldıkları puanlar ile atanmaya çalışmaktadır.

Adaylar KPSS sınavına girerken sınav giriş belgeleri ve nüfuz cüzdanlarını mutlaka yanlarında bulundurmalıdır. Aksi takdirde sınava giremeyecekleri gibi iki yıllık emekleri boşa gidebilir.

Editör: TE Bilisim