Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 25 Ekim tarihinde milyonlarca ön lisans mezunu ve önlisans öğrencisi için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlendi. 26 Ekim de yapılan duyuru ile ön lisans cevap anahtarı ve soru kitapçığının kamuoyuna yayımlandığı belirtildi. Bun göre milyonlarca adayın merak ile beklediği ön lisans KPSS ne zaman açıklanacak, ÖSYM resmi tarih olarak duyur yaptı mı?

26 Kasımda Açıklanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan duyuruda ön lisans KPSS sonuçlarının 26 Kasımda kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. Adaylar sonuçlarını ve sıralamalarını sonuç ÖSYM sayfası aracılığı ile 26 Kasım tarihinden itibaren görebilecektir.

Erken Açıklanır Mı?

KPSS sınavlarından sonra hep erken açıklanır mı araştırmaları sürüyor ancak bu sene ön lisans KPSS'nin de lisans KPSS gibi gününde açıklanacağı ön görülüyor. Çünkü 6 Eylülde giren lisans KPSS'ye giren adayların sonuçları 22 Ekim'de açıklandı, erken açıklanmadı. Bu sebepten dolayı aynı durumunda ön lisans KPSS'ye giren adaylar içinde geçerli olacağı ve sınavın tam günü olan 26 Kasım tarihinde açıklanacağı ön görülmektedir. Sınavın açıklanma tarihinde her hangi bir güncelleme olursa konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim