Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 25 Ekim tarihinde ön lisans mezunu ile ön lisans öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlendi. Sınav bittikten sonra resmi sorular ve cevaplar açıklandı adaylar hatırladıklarına göre puan hesaplamalarını gerçekleştirdi. Peki Önlisans KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak ve erken açıklanma ihtimali var mıdır?

Resmi Tarih: 26 Kasım

ÖSYM tarafından resmi olarak kamuoyuna duyurulan bilgi ile sonuçların 2 Kasım da kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. Ancak yüz binlerce aday ÖSYM'yi etiketleyerek sosyal medya üzerinden etkinlikler düzenlemekte ve sonuçların erken açıklanmasını talep etmektedir. Peki sonuçlar erken açıklanacak mı? İhtimal var mı?

Bugüne kadar genel olarak sonuçlar birkaç gün erken açıklandı sadece YDS sınavı 5 gün gibi bir süre daha erken açıklandı. Buna göre Ön lisans KPSS'nin de ekstra fark yaratacak bir tarihte açıklanması beklenmemekte olup resmi tarih 26 Kasım 2020 olarak duyurulmuştur. Ortalama birkaç günlük ileri ya da geri tarihte sonuçlar kamuoyuna duyurulabilir.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik personel alımı yapacak olup ön lisans mezunu olup atamaya yetişmek isteyen adaylar sonuçların erken açıklanmasını talep ediyor.

Editör: TE Bilisim