Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi geçtiğimiz günlerde flaş bir karar alarak sınav takviminde büyük bir değişikliğe gitti. Buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavı başta olmak üzere pek çok sınav tarihi erken ve ileri bir tarihe alındı.

Adayların pek çoğu bu durumdan dolayı madur lduğunu belirtmekte olup sınav tarihlerinin tekrar eski haline getirilmesini istemektedir. ÖSYM'den bu konu hakkında açıklama yapılmasa da yeni sınav tarihlerinin kesin olacağı düşünülüyor. Peki önlisans mezunu adayların gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavının tarihi nedir? yeni açıklanan sınav tarihi ne zaman?

Önlisans KPSS Sınav Tarihi Belli Oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi önlisans mezunu adayların gireceği sınav tarihini takvim üzerinden duyurdu. Buna göre önlisans KPSS yeni sınav tarihi 16 Ekim 2016 olarak belirlendi. Eski sınav tarihine göre adaylar KPSS'ye bir hafta erken girecek gibi görünmektedir.

Ortaöğretim mezunu adayların sınav tarihi bir ay ileriye alınıp, önlisans mezunu adayların sınav tarihi bir hafta erkene alınması akıllarda soru işaretleri bıraktı.
Sosyal medya aracılığı ile yapılan yorumlar incelendiğinde adayların tamamı kendilerini eski sınav tarihlerine göre hazırladıklarını ve yeni sınav tarihlerinin kesinlikle uygun olmadığını belirterek ÖSYM'nin yanlış yaptığını ve sınav tarihinin tekrar eski haline getirilmesini istemektedir.