Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile çift yıllarda ortaöğretim mezunlarına ve önlisans mezunlarına tek oturumluk Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemektedir. İlgili sınavlara Türkiye geneli yoğun rağbet gösterilmekte olup çok sayıda aday müracaat etmektedir. En son 2018 yılında yapılan bu sınav 2020 yılında da yapılacak. Buna göre 2020 yılında önlisans mezunları ve öğrencileri için yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ne zaman yapılacak sorusu ve başvuru tarihlerinin ne zaman olacağı belli oldu.

TARİHLER AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile önlisans mezunu ve öğrencilerinin katılım sağlayacağı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS başvurularının 12 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağı ve 25 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. İki haftalık süre zarfında adayların başvuru yapması gerekmekte olup bu tarihleri kaçıranlar için sonradan bir günlük geç müracaatlar alınacak ancak bu müracaatlarda başvuru ücretleri yüzde 50 daha fazla olacak.

Önlisans mezunu adaylar müracaatlarını 12-25 Ağustos 2020 tarihinde yaptıktan sonra adaylar sınava 18 Ekim 2020 tarihinde katılacaktır. Sınavın yine 10.15 saatinde yapılması gerekmektedir. Bu sınava katılmayan adayların bir sonraki sınav olan 2022'ye kadar beklemesi gerekecektir.