Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir olmak koşulu ile önlisans mezunu adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı yapmaktadır. Bu sınav sonucu ile adaylar kamu kurumlarında memur olmak için başvuruda bulunmaktadır.

En son yapılan sınav 2014 yılında düzenlenmiş ve pek çok aday memur olmuştu. Önlisans mezunu adaylara ortaöğretim mezunu olan adaylara göre daha çok kontenjan verilmektedir. 2016/1 KPSS atamalarında 2014 yılında sınava girmiş adaylar son kez tercih hakkını değerlendirebilecek fakat bundan sonra ki başvurularda tercih yapabilmek için adayların bu sene KPSS sınavına girmesi gerekmektedir.

Önlisans KPSS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada önlisans mezunu adaylar için düzenlenilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularının 9 Ağustos 2016 tarihinde başlayıp 24 Ağustos 2016 tarihinde sona ereceği duyuruldu

Ek olarak önlisans mezunu adaylar yaptıkları başvurularının onaylanması ile birlikte 22 - 23 Ekim 2016 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek. 22 - 23 Ekim 2016 tarihinde bir gün ortaöğretim mezunları için düzenlenirken diğer gün önlisans mezunları için sınav düzenlenecek.

Önlisans mezunu adaylar tekniker, zabıta memuru, itfaiye eri, memur ve kendi bölümleri hakkında personel olabilmekteler. Fakat sınava giren aday sayısı çok olduğu için yüksek puan almaları gerekmektedir.