Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise (ortaöğretim ve ön lisans mezunları için iki senede bir olmak üzere, lisans bölümlerinden mezun olanlar için ise senede bir kez olmak üzere Kamu Personel Seçme Sınavı düzenlemektedir. Kimi sınavlarda sadece Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları sorulurken. Kimi sınavlarda ise Genel Kültür, Genel Yetenek ve Alan Bilgisi soruları sorulmaktadır. Adayların en çok sorduğu soru ise KPSS'den kaç puan almanın gerektiği sorusudur.

Memur Olmak için KPSS'den Kaç Puan Almak Gerekiyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına giren öğrencilerin memur olmaları için kaç puan almaları gerektiği sorusu aslında geniş bir alanı kapsamaktadır.

Eğer genelleme yapmak gerekirse Lise (ortaöğretim) seviyesi adayların oldukça yüksek puan alması gerekmektedir. Çünkü sınava giren kişi sayısı fazla olduğu gibi derece yapılması gerekiyor. Alımlara baktığımızda ise oldukça az sayı görebilmekteyiz. Genel Lise, Anadolu Lise ve Fen Lisesi mezunlarının mutlaka yüksek puan almaları gerekiyor.

Fakat İmam Hatip Lisesi ve Meslek Liselerine baktığımızda onların puanlarının daha düşük olduğu görülmektedir.

Ön Lisans bölümlerinin puanları ise oldukça değişken olmakla beraber Lisans bölümünden mezun olan adayların işleri daha zordur. Her ne kadar bazı bölümler düşük puanlar ile atama yapıyor gibi gözükse de adaylar Genel Kültür, Genel Yetenek ve Alan Bilgisi sınavına girmekte ve bu yüzden oldukça zorlanmaktadır.

Editör: TE Bilisim