Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM bilindiıği üzere iki senede bir ortaöğretim yani lise mezunu ile öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemektedir. Adaylar KPSS'den aldıkları puanlar ile devlet dairelerine yerleşmeye çalışırken bu sene sınav 22 Kasım tarihinde yapıldı. Tüm Türkiye geneli şehirlerde, ilçelerde yapılan sınava milyonlarca aday katıldı ve yoğun rağbet gösterildi. Peki lise KPSS ne zaman açıklanacak, ortaöğretim KPSS puanları duyurulma tarihi nedir? Adaylar tarafından merak edilen bu sorunun yanıtını sizler için veriyoruz.

Lise KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

22 Kasım tarihinde ÖSYM tarafından yapılan ortaöğretim KPSS sonuçları resmi olarak 24 Aralık 2020 tarihi itibari ile sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacaktır.

Sınavın resmi olarak 24 Aralık tarihinde açılacağı duyuruldu ve takvime işlendi. Ancak ilgili tarih de ÖSYM tarafından değişiklik yapılabilinir ve daha önceki tarihlerde de açıklanma imkanı bulunmaktadır. Genel olarak birkaç gün öncesinde sonuçların açıklandığı görülmüştür. Sınav açıklandığında anlık bildirim almak isterseniz aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim