Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene tüm mezuniyet grupları için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Bilindiği üzere adaylar kamuya girebilmek için öncelikle devlet kurumlarının ilan yayımlamasını ve yayımladığı ilanlarda uyumlu olup olmadığına bakmaktadır. Buna göre kamuya alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye göre yapıldığından dolayı adayların bu ilanlara müracaat edebilmek için KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir. Çift yıllarda yapılmakta olan KPSS bu sene de düzenlenecek. Peki bu sene lise mezunları için yapılacak olan memurluk sınavı ne zaman düzenlenecek? Sınavın tarihi belli mi

8 KASIMDA SINAV YAPILACAK

Lise mezunu olan adayların katılabileceği Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim grubu 8 Kasım da yapılacak. Sınava katılabilmek için adayların öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi AİS üzerinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle müracaatlarını 21 Ağustos tarihinden başlayarak 7 Eylül tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

7 Eylül tarihine kadar başvurular yapıldıktan sonra adaylar sınava 8 Kasım 2020 tarihinde katılacaktır. Bu tarihte sınavın yine saat: 10.15 itibari ile başlaması ve adayların salona saat 10.00'dan sonra alınmaması beklenmektedir. Sınav ücretinin ne kadar olacağına yönelik henüz net bir bilgi bulunmuyor ancak sınav çift yıllarda yapıldığı için adayların kaçırmaması gerekmektedir.