Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile 22 Kasım tarihinde lise, ortaöğretim mezunu ile öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacak. Peki korona virüsü önlemlerine yönelik yapılan düzenleme de sınav ertelenecek mi, saatlerinde her hangi bir değişiklik olacak mı, sınava girecek olan adaylar yanlarında 20 yaş altı ya da 65 yaş üstü refakatçi getirebilecek mi?

Sınav Yapılacak Mı?

Normal şartlarda sabah saat 10.00'dan önce sokağa çıkmak hafta sonları yasak. Ancak bu durum KPSS sınavına girecek olan adayları etkilemeyecek ve sınav yapılacak. Evden istediğiniz saatte sınav giriş belgeniz ile çıkabilir ve sınav yerinize gidebilirsiniz. Güvenlik güçleri sınav giriş belgesi olmayan vatandaşlara her ahngi bir cezai işlem yapmayacaktır. KPSS sınavı aynı tarih, aynı saatte yapılacak.

Refakatçi Getirilebilir Mi?

Sabah saat 10.00'dan önce sokağa çıkmak normal şartlarda yasaktır. Ancak sınava girecek olan adaylar refakatçi olarak anne, baba, kardeş, eş, arkadaş bir kişi olmak üzere getirebilecektir. Yani hem sınava giren kişiler hem de sınava girecek kişinin yanında giden refakatçi kişiler yasaktan muaf olacak her hangi bir cezai işlemin yaşanması gibi mağduriyet olmayacak.

Editör: TE Bilisim