Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusunda lise, ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS giriş belgelerinin saat: 14.20 itibari ile erişime açıldığı ve adayların belgelerine ulaşabileceğini belirtti. Buna göre Lise KPSS Giriş Belgeleri Yayımlandı https://ais.osym.gov.tr adresinden belgenize ulaşabilirsiniz.a

Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

ÖSYM lise KPSS giriş belgesine ulaşmak isteyen adayların öncelikle https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Karşılarına çıkan sayfa üzerinden KPSS ortaöğreitm sınav giriş belgesi sekmesine tıklayan adayların T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Sisteme giriş yapan adayların karşılarına direkt olarak lise, ortaöğretim KPSS giriş belgeleri çıkacak olup buradan adaylar hem giriş yapacakları okulu öğrenebilir hemde ilgili belgeyi çıktı alabilir.

Belge Çıktısı Renkli Olmak Zorunda Mı?

Lise Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girecek olan adayların en merak ettiği sorulardan bir tanesi belgenin renkli olmasının zorunlu olup olmadığıdır. Buna göre belgenin hemen aşağısındaki ufak yazılı ilk birkaç maddeyi okursanız belgenin renkli ya da siyah beyaz olabileceği ikisinin de kullanılabileceği belirtilmiştir. Yani nasıl isterseniz çıktı alabilirsiniz. Ancak resminizin, adınızın, okulunuzun, sıra numarasının, T.C. kimlik numarasının kısaca gözetmenler tarafından okunacak olan böülmlerin anlaşılır ve net olması gerekmektedir.

Salona Neler Sokuluyor?

Lise KPSS'ye girecek olan adayların 12 Kasım tarihinde salona cep telefonu, hesap makinesi, teknolojik cihaz, araç anahtarı, süs eşyaları vb. gibi şeyleri sokmaları yasaktır. Basit anahtar, para, otobüs kartı vb. gibi şeyler içeriye alınmakta olup bu bilgilerin teyidini adayların giriş belgesindeki açıklamalar bölümünün tamamını okuyarak kesinlikle yapması gerekmektedir.