Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi öğrenci ve mezunlara iki senede bir KPSS sınavı yapabilmektedir ancak bu sınava kimlerin başvuru yapabildiği tam olarak net değil. Özellikle bazı adayların sorduğu sorular son günlerde artmaya başladı. Buna göre; Lise 3'e geçen veya Lise 4'e geçen bir aday Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim düzeyine girebilir mi?

Başvuru Yapabilirsiniz

Lise 4'e geçen bir aday Kamu Personeli Seçme Sınavına girdiğinde Lise 4'de eğitim gören bir öğrenci olacağından bu sınava girebilir. Ancak tercih yapabilmesi için okulunu bitirip mezun olması gerekmektedir. Mezun olamayan adaylar tercih yapamaz.

Lise 3'e geçen bir aday ise Kamu Personeli Seçme Sınavına girdiğinde Lise 3'de eğitim gören öğrenci durumunda olacak.  Bu öğrencilerde KPSS sınavına girebilir fakat yine tercih yapabilmek için okuldan mezun olmak gerekmektedir. Mezun olamayan adaylar tercih yapamaz.

Lise 4 ve Lise 3 öğrencileri daha önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan her hangi bir sınava katılmadıysa ÖSYM profilleri yok demektedir. Hemen eğitim gördükleri lise müdürlüklerine giderek kendileri için ÖSYM profilleri açtırabilirler. ÖSYM profillerinin açılması ile buradan da başvuru için tercih yapabilecek olan adaylar dileyen tercihlerini kendisi ya da başvuru merkezleri aracılığı ile de yapabilir.

Editör: TE Bilisim