Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise (ortaöğretim) mezunlarının boşta kalmaması ve memur olmalır için 2 senede bir olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sınava milyonlarca aday kayılmakta olup sadece yüksek puan alanlar atanmaktadır. Ancak sınav düzeyi zor olmadığı için adaylar oldukça yüksek puan alabilmekte ve bazı konuları iyi öğrenerek istediği meslekte memur olarak atanabilmektedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016 yılında düzenlenilecek ve en merak edilen konulardan bir tanesi ise lise 3 öğrencilerinin KPSS'ye girip giremeyeceği. Bu konu hakkında yasal düzenlemeler ve prosedürler nedir?

Lise 3 Öğrencisi KPSS'ye Girebilir Mi?

Yayınlanan yönetmelikler incelendiğinde Lise 3 öğrencisinin Lise (ortaöğretim) düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavına girebileceği açıkça belirtilmiştir.
Bilindiği gibi KPSS sınavı 2 senede bir yapılmakta ve adayların mağdur olmaması için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise 3 öğrencilerinin KPSS'ye girmesinde her hangi bir sakınca görmemiş ve girmelerini uygun bulmuştur.

Lise 3 öğrencileri daha önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınavlarına girmediyse okuduğu okulun müdürlüklerine giderek kendine ait profil açtırması ve başvuruyu yaptırması gerekmektedir. Öğrencilerin sınava girmesinde her hangi bir sakınca görülmediği gibi yüksek puan almaları durumunda üniversite hayatlarına devam edebilecekleri gibi memur hayatlarına da başlayabilirler