Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile lisans mezunu olmuş ya da lisans öğretimine devam eden milyonlarca öğrenci için her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Adalar bu sınavlara kamu kurumlarında memur olabilmek için girmekte ve olabildiğince en yüksek KPSS puanını almaya çalışmaktadır. Her sene yapılan KPSS sınavı 2020 yılı içinde yapılacak olup yine milyonlarca aday KPSS'ye katılım sağlayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile yapılan duyuruda 2020 yılı KPSS sınavı tarihi ile başvuru tarihleri açıklandı. Peki sınav ne zaman yapılacak, başvurular ne zaman alınacak?

BAŞVURU TARİHLERİ DUYURULDU

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye ilişkin sınav tarihi ve başvuru tarihleri duyuruldu. Buna göre adaylar müracaatlarını 5 Mayıs 2020 ile 20 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu tarihlerde yapamayan adayların Haziran ayında açılacak bir günlük geç başvuru da müracaatlarını yapması gerekiyor. Geç başvuru ücretleri yüzde 50 zamlı olmaktadır.

5-20 Mayıs tarihlerinde müracaatlarını yapan adaylar için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS tarihi 19 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak. Sınavın yine her sene olduğu gibi bu senede 10.15'de yapılması ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim