Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile her sene lisans mezunu ya da lisans öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemekte olup tekli yıllarda A grubu, çitli yıllarda ise B grubu yani memur atamasının yapılması için istenilen KPSS türü yapılmaktadır. Peki 2020 yılında lisans KPSS ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihini ve başvuru tarihlerini duyurdu. İşte o tarihler.

200 KPSS LİSANS TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 lisans KPSS'yi 6 Eylül 2020 tarihinde yapacak. Öğleden sonra ise yine lisans mezunları başvururlarsa Eğitim Bilimleri sınavına da girebilecektir.

KPSS ALAN ve ÖABT SINAV TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM KPSS alan sınavını 12 Eylül ile 13 Eylül tarihleri arasında yapacak olup Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT'yi ise 20 Eylül 2020 tarihinde düzenleyecektir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusunda ülkemizde meydana gelen corona virüsü salgını sebebi ile sınavın ileri bir tarihe alınmasının uygun bulunduğu belirtildi. KPSS GK, GY, KPSS ALAN VE ÖABT sınavlarına girecek olan adayların ÖSYM tarafından duyurulacak olan tarihlerde müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.