Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 6 Eylül tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı ve 20 Eylülde ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT düzenlendi. Bu sınavların sonuçları ÖSYM takvimine göre 22 Ekim tarihinde açıklanacak şeklinde kamuoyuna duyuruldu ancak süre oldukça uzun sürdüğünden dolayı adaylar artık sınav sonuçlarının duyurulmasını bekliyor. Peki sınav erken açıklanacak mı, adaylara erken açıklanma müjdesi verilir mi?

Daha Önce Oldu!

ÖSYM tarafından yapılan sınavlar bilindiği üzere erken açıkalanabiliyor daha önceki sınavlarda bunun örneklerini adaylar yaşadı ancak KPSS için henüz resmi bir bilgi bulunmamaktadır. Sosyal medya üzerinden özellikle sağlık personeli adayları neredeyse her gün açtıkları hashtag ile sınavın erken açıklanmasını talep ederken ÖSYM'nin bu konuda resmi bir bilgiyi kamuoyuna sunmadığı görülmektedir.

Birkaç Gün Öne Çekilebilir!

ÖSYM tarafından daha önceki sınavlarda erken açıklanma durumunun olduğu görülmektedir ancak bunun sadece birkaç gün ile sınırlı kaldığı görülüyor. Yani KPSS lisans sınav sonuçlarının resmi tarihte 22 Ekimde açıklanacağı belirtiliyorsa en iyi ihtimal ile 20 Ekim tarihinde açıklanabileceği ve bu tarihten önce açıklanma ihtimalinin oldukça düşük olduğu ön görülmektedir. ÖSYM tarafından konu hakkında yeni bir duyuru geldiğinde sizler için hemen bilgilendirme yapacağız. Sınav açıklandığında ilk haberdar olmak istiyorsanız hemen sosyal medya hesaplarımızdan bizleri lütfen takip ediniz.

Editör: TE Bilisim