Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene düzenlenmekte olan lisans mezunu adaylar için Kamu Personeli Seçme Sınavı, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT bu sene de düzenlenecek ve başvurular geçtiğimiz haftalarda Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile başladı.

Buna göre lisans mezunu çok sayıda aday Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS başvurularını tamamlamış iken halen pek çok lisans mezunu aday kararsız oldukları için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye başvurusunu gerçekleştirmedi. Başvuru yapmak isteyen adayların hızlı olması gerekiyor çünkü müracaatlar sona eriyor.

21 MAYISTA BAŞVURULAR BİTİYOR!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT başvurular halen devam ediyor ancak adayların 21 Mayıs 2018 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Başvurusunu yapan adayların önizleme ve kayıt et adımlarını takip ettikten sonra onay ücreti olan 60 liralık başvuru parasını da yatırması gerekmektedir. Her oturum başı 60 lira ve alan bilgisi KPSS'sinde ise oturum başı 40 liralık onay ücretini ödeyecek olan adayların başvuruları tamamlanmış oluyor. Onay ücreti ödenme tarihi 22 Mayıs 2018 olarak duyurulmuştur.