Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki senede (B Grubu), her sene (A Grubu) yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin yönetmeliğin değişmesi uzun süredir gündemdeydi. Konu hakkında çalışmaların devam ettiği tahmin ediliyordu fakat her hangi bir açıklama yapılmadığı için ilgili yönetmelik maddelerinin uzun süre boyunca değişmeyeceği beklenirken yapılan açıklama ile ilk defa atanacak personelleri ilgilendiren bazı maddelerde değişikliğe gidildiği açıkladı.

Hangi Maddeler Değişti

Kamu Personeli Seçme Sınavı yönetmeliklerinin değişmesine ilişkin yayınlanan bildiride değişikliğin Bakanlar Kurulu tarafından 6 Haziran 2016 tarihinde alınan karar ile uygulandığı belirtilirken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı kararname hükümlerine göre değişiklikler yapıldığı duyuruldu.
KPSS sınavı ile ilk defa atanacak olan personellere yapılan sınav yönetmeliğinin ek sekizinci maddesinde değişiklikler yapıldı. Peki yapılan bu değişiklikler ile ilk defa atanacak olan personelleri neler bekliyor?

Yapılan değişiklik Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün mühendis kadrolarını ilgilendirmektedir. Buna göre ek sekizinci maddesinde yapılan değişiklikler ile atamalar da yine Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu puanları etkili olacak. Fakat açıktan yapılan alımlarda kadro sayısının üç katına kadar personel alınacak ve kurumlar yapacağı sözlü ya da yazılı sınavlar ile adayların almış olduğu puanlar dikkate alınarak atama yapılabilecek. Yürütmenin Bakanlar Kurulu tarafından yapılacağı ve ilanın yayınlanma süresi ile bu kanunun geçerli olduğu da belirtildi.

Editör: TE Bilisim