Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar her sene açılan kadrolara Merkezi Atama ile başvuru yapmaktadır. 22 Haziran 2016 tarihi ile 2016 yılının ilk Merkezi Ataması başladı. Peki başvuru yapacak olan adaylar nelere dikkat etmeli? hangi kurallara uymalıdır.

2016/1 KPSS Merkezi Atama Başvurusu Dikkat Edilecek Hususlar

  1. Öncelikle adayların yanlış bildiği bir bilgi var. Lise, önlisans ya da lisans bölümünü bitirmeden öğrenciler Kamu Personeli Seçme Sınavına girebiliyor. Fakat bu okulları bitirmeden adaylar KPSS Merkezi Atama başvurusunu yapamaz. Yani başvuru yapmanız için gerekli bölümünüzden mezun olmanız gerekmektedir.
  2. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bölümlere bazı nitelik kodları belirtilmiştir. Söz konusu kadrolara başvuru yapmadan önce mutlaka istenilen nitelik kodunun hangi anlama geldiğini öğrenmeniz gerekmekte ve bu nitelik koduna uyup uymadığınızı bilmeniz gerekmektedir.
  3. 22 Haziran - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında başvuru yapan adayların 15 liralık onay ücretini ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarına yatırmanız gerekmektedir. Aksi halde yapmış olduğunuz müracaat geçersiz sayılacak.
  4. Askerde bulunan adaylar söz konusu kadrolara başvuru yapabilecek.
  5. Kadrolarda belirtilmiş olan sertifikalara adayların en geç 1 Temmuz 2016 tarihine kadar sahip olması gerekmektedir. Örnek sertifikalar sürücü belgesi, özel güvenlik görevlisi belgesi vb. gibi

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat eden adayların başvuruları kabul edilecek aksi halde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Editör: TE Bilisim