KPSS Tercih Kılavuzu (2015/2) Yayımlandı
Kamu kuruluşlarına yerleştirilmek için tercih yapacak adaylara KPSS 2015/2 kılavuzu yayımlandı.
 
KPSS 2015/2 kılavuzunda öğretim düzeylerine göre personel alınacak. Kılavuzda linans, ön lisans ve ortaöğretim düzeylerinde olacak adayların tercih kapsamında alınması bekleniyor. Adayların 16-25 Kasım arasında tercih yapması bekleniyor.
 
5-6 Temmuz ve 27-28 Eylül 2014'te yapılan KPSS sınavından birine girmiş olup yapacağı tercih listesinden ilgili KPSS puanını yapmış olmaları gerekiyor.
 
Öğretimlere göre ilgili KPSS puanları ise ön lisans için KPSSP93, lisans için KPSSP3 ve ortaöğretim için ise KPSS94 puan türünden girecekleri belirtiliyor.
 
Adayların 16-25 Kasım tarihleri arasında, tercih kılavuzundaki şartlara göre, ÖSYM'nin internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden TC numaraları ve şifreleri ile tercihlerini yapabilecektir. Yapılacak diğer türlü ( posta, elden gönderme ) gönderme seçenekleri kabul edilmeyecektir. Ayrıca tercih süresi de uzatılmayacağı verilen bilgiler arasında yer alıyor.
 
Adayların atamalarının sorunsuz olarak gerçekleşebilmesi için adayın sınava girdiği öğrenim düzeyindeki programdan ve yahut bir okuldan mutlaka mezun olması gerekiyor. Eğer belirtilen şartlara uyulmazsa ve mezun olma durumu mevcut değil ise tercih sorunucu yerleştirilmeleri yapılsa dahi kesinlikle atamaları yapılmayacaktır.
 
Ayrıca MEB e-okul sisteminde '' Alan/Dal Dönüşüm Tablosu '' adında bir sekmede düzenleme yapıldı. Adayların tercih süre zarfı içerisinde bu bilgileri tekrar gözden geçirmeleri, varsa düzeltilmesi gereken bir yer tercih süresi bitmeden ÖSYM'nin sınav kordinatörlüklerine başvurup orada gerekli düzenlemeleri yaptırması gerekiyor.
 
Tercihler yapıldıktan sonra 15 lira ücrete tabii tutulacaklar. Bu ücreti ÖSYM'nin resmi internet adresinden yatırabilecekler. Yapılacak olan ücret ödemelerinde bankadan yapılması düşünülen ödemelerin son tarihi 26 Kasım mesai bitimine kadar ki süre içinde yapılacak. İnternet üzerinden yapmayı düşündüğünüz ödemeler ise 26 Kasım günü 23.59'a kadar kabul edilecektir.