6 Eylül 2020 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Lisans ile Eğitim Bilimleri sınavı düzenlendi. 20 Eylül 2020 tarihinde ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT düzenlendi. ÖSYM KPSS, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sorularının tamamını internette sadece sınava giren adayların erişimine açtı. Erişimi sağlanan adaylardan soruların farklı olduğu kendi kitapçıklarında öyle bir soru olduğu ancak soru kökünde bulunan hangisidir, hangisi değildir, hangisi geridedir, hangisi ileridedir gibi bağıntılarda farklılık olduğunu öne sürdü. Peki sorularda fakrlılık var mı? CHP'li vekil de konuya müdahale etti.

Vekil Neler Söyledir?

ÖSYM'nin 2020 lisans KPSS sınavına yönelik "ÖSYM, yapılan sınavlarda kitapçıkları adaylarla şeffaflık içinde paylaşmalıdır. Kişilere itirazlarının temelini oluşturacak gerekli bilgiler verildikten sonra sürelerin işletilmesi sağlanmalıdır. Soru kitapçıkları ve yayımlanan sorular arasında farklar olduğuna ilişkin iddialar bir an önce aydınlatılmalı ve gerçekliği tespit edildiği durumda hangi yolların işletileceği açıklanmalıdır. İddiaların şeffaflıkla soruşturulması, ÖSYM'nin gelecekte yaptığı sınavların güvenliği ve adalet duygusunun sağlanması için son derece önemlidir. Kamuoyuna hesap vermeyen, şeffaflıktan uzak bir anlayışla gençlerin hayatı karartılmamalı, soru işaretleri giderilmelidir." ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı Yalanladı

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM Başkanına gönderilen bir mesajda bu konuya değinildi ve ÖSYM Başkanı ilgili iddiaların asılsız, gerçek dışı olduğu ve soruların büyük öz veri ile hazırlandığını duyurdu. Buna göre ÖSYM'nin ilgili kitapçıkları incelendiği belirtildi. Öyle ki kitapçıklarda bulunan sorularda değişiklik olduğunu öne süren adayların bazıları ÖSYM'ye dilekçe verdiği ve Cimer'e konu hakkında yazı yazdığı öne sürülmektedir.

Editör: TE Bilisim