Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kamu Personeli Seçme Sınavını lise, önlisans ve lisans dengi öğrenciler için düzenlemektedir. A Grubu sınav her sene düzenlenmekte olup B grubu sınav iki senede bir düzenlenmektedir. Bu sınavlara girdikten sonra ve girmeden adayların merak ettiği onlarca soru bulunmaktadır. İşte çok merak edilen sorular ve bu soruların cevapları.

Sınava Hesap Makinesi İle Girilebilir Mi?

Bazı üniversitelerde sayısal dersler için hesap makinesi kullanımı serbesttir fakat Kamu Personeli Seçme Sınavında sınavların hiçbirine elektronik bir araç ile giremezsiniz.

Lise 3'e Geçen Adaylar KPSS'ye Girebilir Mi?

Lise 2'yi bitirdikten sonra Lise 3'e geçen öğrenciler Kamu Personeli Seçme Sınavına girebilir. Fakat lise 1 ve lise 2 öğrencileri sınava katılamaz.

Sınav Sonuçları İçin Gönderilen İtiraz Dilekçelerine Geri Dönüş Süresi Nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavından düşük aldığını düşünen adaylar itiraz dilekçesini gönderebilir. Fakat bu dilekçelere dönüş tarihi ne zaman olur net bir yanıt yok. Süre bir ayı geçebilir.

KPSS Puanının Artması İçin YDS'den Hangi Sınava Girmek Gerekir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı puanınızın artmasını istiyorsanız Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almaca veya Fransızca dillerinden birine girmelisiniz.

İki Lisans Mezunu Adaylar Alan Değişikliği Yapabilir Mi?

İki lisans bölümü bitirmiş olan adaylar bitirdikleri bir bölümden Kamu Personeli Seçme Sınavına girdikten sonra belirtilen tarihler arasında yeni eğitim bilgisi koordinatörlüklerden diğer bölümünü ekletebilir.

Formasyon Eğitimi Alan Öğretmen Adayı KPSS'ye Girebilir Mi?

Üniversite bölümünü bitirmiş fakat formasyon eğitimine devam eden öğretmen adayı Kamu Personeli Seçme Sınavına girebilir.

Editör: TE Bilisim